Szparagowy bukiet z marchewką
Szparagowy bukiet z marchewką dla dzieci. Sprawdzony przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 17:35
Reklama
- po pęczku białych i zielonych szparagów
- pęczek marchewki
- trochę masła
- ewentualnie koperek
Reklama
Pęczek białych szparagów obierz, z pęczka zielonych odetnij twarde końce. Pęczek marchewki umyj, obierz, przekrój korzenie wzdłuż. Ugotuj warzywa na parze. Ułóż szparagi na ogrzanych talerzach w formie bukietu, przekładając je marchewką. Podaj ze świeżym masłem.
Nasza rada: Posmarowane masłem, podlane łyżką wywaru lub wody i posypane koperkiem szparagi można piec w folii aluminiowej w 200°C, ułożone w dwóch warstwach. Wystarczy 30–40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama