Reklama
  • 2 serki homogenizowane truskawkowe
  • 2 serki waniliowe
  • 2 galaretki truskawkowe i 2 pomarańczowe
  • opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 300 g truskawek
  • mięta do dekoracji

Dno okrągłej formy wyłóż papierem do pieczenia. Biszkopty przytnij do wysokości formy i obłóż nimi boki. Rozpuść galaretki w połowie tej ilości wody, która jest zalecana do ich przygotowania. Gdy przestygną, wymieszaj je z serkami. Masę truskawkową przelej do formy, wstaw do lodówki, by lekko stężała, następnie wlej masę pomarańczową. Deser odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia. Na wierzchu ułóż truskawki. Udekoruj miętą.

Polecamy - sernik na biszkoptach

Zobacz także

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama