Zapiekanka serowo-selerowa
Wypróbuj przepis na zapiekankę serowo-selerową
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 19:08
Reklama
- 100 g ugotowanego spaghetti
- łodyga selera naciowego
- żółtko
- 50 g startego sera żółtego
- 2 łyżki śmietany
- łyżeczka oleju
- sól
- masło do wysmarowania naczynia do zapiekania
Selera pokrój w plasterki i podduś na oleju około 6–8 minut, na małym ogniu. Śmietanę wymieszaj z serem i żółtkiem, dopraw solą. Makaron i selera przełóż do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Zalej sosem serowym i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C na 20 minut. Podawaj po lekkim przestudzeniu.
Reklama
Nasza rada: Dzieci uwielbiają malutkie zapiekanki, podawane w małych naczyniach. Pamiętaj jednak, że zapiekanka nie powinna być zbyt wysoka, kilkuwarstwowa, gdyż jedna z warstw może się nie dopiec.
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama