Zielony przysmak
Wypróbuj przepisu na zupę z zielonych warzyw z mięsem
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 19:18
Reklama
Reklama
- 1/2 małej marchewki
- 2 strąki żółtej fasolki szparagowej
- niewielka różyczka brokułu
- 1–2 łyżki płatków ryżowych
- łyżeczka masła
- szklanka wody
- niepełna łyżeczka drobno posiekanego koperku
- 40 g surowego mięsa z piersi z indyka
Reklama
Warzywa dokładnie umyj, obierz i opłucz. Pokrój jarzyny w kostkę. Do wrzącej wody wrzuć marchewkę, a gdy będzie mięknąć, dodaj pokrojone strączki fasoli szparagowej i różyczkę brokułu. Gotuj je do miękkości. Po ugotowaniu zmiksuj. Aby zupka była gęściejsza, dodaj płatki ryżowe, a potem masło. Wszystko delikatnie wymieszaj i krótko zagotuj. Mięso ugotuj oddzielnie i pokrój w drobną kostkę. Zmiksowane jarzyny przełóż do naczynia i posyp je mięsem oraz koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama