Ziemniaczki z purée
Smaczny dodatek do obiadu dla całej rodziny - ziemniaki z purée z zielonego groszku. Wypróbuj koniecznie.
- Mamo to ja
Opublikowano: poniedziałek, 10 sierpnia 2015 09:41
Reklama
Reklama
- 4 ziemniaki
- 1/3 szklanki zielonego groszku
- łyżeczka masła
- łyżka startego żółtego sera
- kawałek parmezanu
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj ze skórką. Przekrój na pół, wydrąż trochę miąższu za pomocą łyżeczki. Groszek ugotuj do miękkości, odsącz i przetrzyj przez sito. Połącz wydrążony miąższ z ziemniaków, groszek, ser i masłos. Wymieszaj, nałóż do wydrążonych ziemniaków. Zapiekaj 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180° C. Po wyjęciu, jeszcze ciepłe, posyp pokrojonym w cienkie plasterki parmezanem.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Pieczone cytrynowe ziemniaki
Reklama
Reklama
Reklama