Reklama

Reklama
  • 4 ziemniaki
  • 1/3 szklanki zielonego groszku
  • łyżeczka masła
  • łyżka startego żółtego sera
  • kawałek parmezanu

Ziemniaki wyszoruj, ugotuj ze skórką. Przekrój na pół, wydrąż trochę miąższu za pomocą łyżeczki. Groszek ugotuj do miękkości, odsącz i przetrzyj przez sito. Połącz wydrążony miąższ z ziemniaków, groszek, ser i masłos. Wymieszaj, nałóż do wydrążonych ziemniaków. Zapiekaj 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180° C. Po wyjęciu, jeszcze ciepłe, posyp pokrojonym w cienkie plasterki parmezanem.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Pieczone cytrynowe ziemniaki

Reklama
Reklama
Reklama