Zupa krem z porów jak szparagowa
Zupa krem z porów jak szparagowa. Przepis na zupę dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 17:49
Reklama
Reklama
- pęczek młodych porów
- 4 białe ziemniaki
- wywar z cielęciny
- oliwa truflowa lub bazyliowa
Reklama
Potrzebny będzie pęczek młodych porów, cztery białe ziemniaki. Białe części porów i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w dwóch szklankach wywaru z cielęciny, zmiksuj, dopraw do smaku. Zupę podaj w filiżankach, do każdej wlej pół łyżeczki oliwy truflowej lub bazyliowej.
Nasza rada: Zielonych części porów nie wyrzucaj, lecz zużyj je do zupy jarzynowej lub uduszone na oliwie – do tarty. Zupę możesz ugotować na wodzie – też będzie smaczna.
Reklama
Reklama
Reklama