Zupa migdałowa z ryżem
Wypróbuj przepis na zupę migdałową. To zupa, którą możesz podać nie tylko na święta Bożego Narodzenia.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: wtorek, 20 października 2015 13:33
Reklama
Reklama
- 1,5 szklanki płatków migdałowych
- 3 szklanki mleka
- 3 łyżki cukru
- 2 żółtka
- szczypta wanilii
- 2 łyżki rodzynek
- szklanka ugotowanego ryżu
- kandyzowana skórka pomarańczowa
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, a następnie - gdy będzie on gotowy - przełóż go do wysmarowanej olejem filiżanki i dociśnij łyżką. Dwie łyżki płatków upraż na suchej patelni. Pozostałe migdały zmiel. Mleko zagotuj, dodaj migdały, rodzynki i wanilię. Żółtka utrzyj z cukrem, rozprowadź kilkoma łyżkami mleka i wlej do pozostałego mleka, chwilę mieszając. Ułóż na talerzach ryż, zalej zupą. Posyp uprażonymi migdałami i drobno posiekaną skórką pomarańczową. Smacznego!
Reklama
Zobacz inne przepisy na zupę dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama