Reklama

Reklama
  • 1,5 szklanki płatków migdałowych
  • 3 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • szczypta wanilii
  • 2 łyżki rodzynek
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, a następnie - gdy będzie on gotowy - przełóż go do wysmarowanej olejem filiżanki i dociśnij łyżką. Dwie łyżki płatków upraż na suchej patelni. Pozostałe migdały zmiel. Mleko zagotuj, dodaj migdały, rodzynki i wanilię. Żółtka utrzyj z cukrem, rozprowadź kilkoma łyżkami mleka i wlej do pozostałego mleka, chwilę mieszając. Ułóż na talerzach ryż, zalej zupą. Posyp uprażonymi migdałami i drobno posiekaną skórką pomarańczową. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na zupę dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama