Zupa z malin z kaszką manną
Zupa z malin z kaszką manną - jak ją przygotować?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:23
Reklama
Reklama
- 2 łyżeczki kaszki manny (10 g)
- 4 łyżki mrożonych malin (90 g)
- 2 łyżeczki śmietanki UHT 12% (10 g)
- 120 ml wody
- łyżeczka cukru (5 g)
Maliny opłucz, przelej na sitku wrzątkiem, włóż do kubka, wymieszaj z cukrem i odstaw do rozmrożenia. Wlej do garnka odmierzoną ilość wody, dodaj kaszkę i gotuj do miękkości, ciągle mieszając. Przetrzyj maliny przez sitko, dodaj do kaszki. Wlej śmietankę i zagotuj. Zupę podawaj do drugiego dania.
Porcja dla dziecka: 180–220 ml
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama