GRY
 
 

Sałatka z fasolki szparagowej

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

fasolka, jabłko, szpinak, sałatka
fot. © heleniakmichal - Fotolia.com

Składniki

  • fasolka szparagowa zielona - 250 g
  • kwaskowe, twarde jabłko
  • czerwona cebula
  • młody szpinak w liściach - 300 g
  • słonecznik
  • oliwa
  • ząbek czosnku

Przygotowanie

Fasolkę umyć i ugotować na półtwardo. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Szpinak zblanszować, chwilę podsmażyć na oliwie, wcisnąć ząbek czosnku, odstawić z ognia. W misce wymieszać pokrojone w kostkę jabłko, cebulę posiekaną w piórka, szpinak i fasolkę. Polać oliwą z oliwek, posypać prażonym słonecznikiem.

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

źródło: Edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Ocena (2 oceny)

5.0
Doładuj
Przeładuj