- 100 g wędzonego łososia
- pół szklanki jagód
- opakowanie sosu sałatkowego koperkowo - ziołowego
- kilka liści świeżego szpinaku
- 80 g mieszanki sałat
- mały słoik marynowanych buraczków
- kilka gałązek świeżego koperku
- garść kiełków lucerny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- opcjonalnie grzanki
Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Buraczki odcedź z zalewy i pokrój na małe cząstki. Następnie w salaterce połącz mieszankę sałat, buraczki i wcześniej umyte jagody. Na koniec pokrój łososia w cienkie plasterki i ułóż na sałacie. Wszystko polej sosem połączonym z oliwa i wodą i dokładnie wymieszaj. Całość możesz zaserwować z kiełkami lucerny i koperkiem jako dekoracja. Sałatkę możesz podawać z chrupiącymi grzankami.
Źródło: materiały prasowe Knorr/pw
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki