GRY
 
 

Sok przecierowy z dyni i moreli

Dla dziecka od 8. miesiąca życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

dynia, sok, warzywa, sok z dyni, sok warzywny
fot. Tatiana Belova - Fotolia.com

Składniki

  • 200 g miąższu dyni
  • 3 dojrzałe morele
  • kwaśne jabłko
  • garść zielonych winogron bezpestkowych

Przygotowanie

Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Przetrzyj przez sitko. Winogrona umyj, pokrój na cząstki i też przetrzyj. Dla starszego dziecka możesz wycisnąć sok z jabłek i winogron w sokowirówce. Morele i dynię umyj, obierz ze skórki, sparz i zmiksuj. Dodaj do nich sok jabłkowy i winogronowy. Wymieszaj, przelej do kubeczka.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj