GRY
 
 

Sorbet poziomkowy z miodem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • 30 dag poziomek
  • 5 łyżek miodu,
  • łyżka soku cytrynowego
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie

Poziomki umyj i odsącz. Ugotuj cukier w dwóch łyżkach wody, aż powstanie lekko ciągnący się syrop. Do miksera wrzuć poziomki, wlej syrop cukrowy, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki zmiksuj, przełóż do miski i wstaw do zamrażalnika na trzy godziny. Co 40–50 minut wyjmij miskę i wymieszaj masę, żeby sorbet jednolicie zamarzł.

Nasza rada: Miskę z musem owocowym najlepiej wstawić do większego naczynia. W przestrzeń między naczyniami dobrze jest wlać zimną wodę lub włożyć kilka kostek lodu. Dopiero wtedy wstaw obydwa naczynia do zamrażalnika.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (0 oceny)

0.0
Więcej:
Doładuj
Przeładuj