GRY
 
 

Szparagi na płatkach cielęciny

Dla dziecka od 4. roku życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności średni

szparagi, mięso, stek, kotlet
fot. Jacek Chabraszewski - Fotolia.com

Składniki

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • pomidorki koktajlowe
  • świeży ogórek
  • jajko

Przygotowanie

Dwa pęczki białych szparagów umyj, pokrój na kawałki (ok. dwucentymetrowe), obierz, ugotuj, odcedź, wystudź. Na płaskim półmisku połóż 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej, na każdym ułóż górkę ze szparagów. Oszczędnie polej gęstym sosem (majonez z jogurtem), posyp koperkiem, ozdób pomidorkami koktajlowymi, kawałeczkami świeżego ogórka i ćwiartkami jajek na twardo.
Nasza rada: Szparagi możesz też ułożyć na plasterkach szynki.

źródło: edipresse
Doładuj
Przeładuj