GRY
 
 

Tostowe babeczki z jajkiem i z szynką

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Wytrawne babeczki
fot. mat. pras. Dan Cake

Składniki

  • chleb tostowy pszenny
  • szynka
  • jajko 
  • tarty ser żółty
  • suszone oregano

Przygotowanie

Z chleba tostowego okrój skórkę, delikatnie rozwałkuj kromki  i wyłóż nimi foremki do mufinek. Następnie włóż na pieczywo kawałki szynki, wbij jajko (lub 2-3 jajka przepiórcze). Posyp wiórkami sera sera żółtego, a na koniec suszonym lub świeżym oregano (lub innymi ulubionymi ziołami). Tak przygotowane przekąski wystarczy włożyć na 15 minut do piekarnika i zapiec.

Uwaga! Nadzienie możesz też skomponować według własnego gustu.

Zobacz też przepisy na słodycze i desery


źródło: mat. pras. Dan Cake

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj