Rybne tymbaliki

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności średni

tymbaliki rybne
fot. Adobe Stock

Składniki

  • 150 g szpinaku
  • 50 g filetu z łososia
  • 50 g filetu z dorsza
  • 2 jajka
  • cytryna
  • masło do smarowania miseczek

Przygotowanie

PRZYGOTOWANIE: Szpinak dokładnie umyj i osusz, drobno posiekaj. Ryby pokrój w niewielką kostkę, skrop sokiem z cytryny. Miseczki do zapiekania wysmaruj masłem. Rybę, szpinak i lekko roztrzepane widelcem jajka umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masę wyłóż do wysmarowanych masłem miseczek do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C
na około 20 minut. Odczekaj kilka minut, przewróć naczynie do góry dnem, zawartość wyłóż na talerz.
 
 

źródło: Mamo to ja
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy