- 150 g suchego makaronu (świderki),
- 125 g sera żółtego, np. cheddara,
- 1 serek wiejski,
- 2 jaja,
- pęczek natki,
- 2 łyżki masła,
- sól.
Ugotuj makaron. W rondlu wymieszaj starty żółty ser z serkiem wiejskim i jajami. Masę podziel na dwie części i do jednej dodaj posiekaną zieloną pietruszkę. Makaron także podziel na dwie porcje – jedną połącz z masą serowo-pietruszkową, drugą z serową. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż zieloną część makaronu, potem drugą, a na wierzch cząstki masła. Wstaw do piekarnika (temp. 180°C) na 30 minut (do zrumienienia). Po 10 minutach od wyjęcia podziel na kwadraty. Podawaj dziecku z sokiem warzywnym lub bulionem.
Porcja dla dziecka: 1-2 kwadraty (ok. 5 cm x 5 cm)
Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem