GRY
 
 

Zapiekanka rybna

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności średni

zapiekanka, zapiekanka rybna, ryba, zapiekanka warzywna
fot. Fotolia

Składniki

  • 80 dag filetów z ryby
  • 50 dag jabłek
  • 1/3 szklanki 12-procentowej śmietanki
  • łyżka masła lub masła roślinnego
  • łyżka tartej bułki

Przygotowanie

Filety umyj, skrop sokiem z cytryny, posól. Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Układaj porcje ryby na przemian z jabłkami, tak aby na wierzchu były jabłka. Posyp cukrem. Nakryj naczynie folią aluminiową, wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut, a tuż pod koniec polej śmietaną. Po wyjęciu z piekarnika danie posyp posiekanym koperkiem. Podawaj je z ziemniaczkami lub ryżem na sypko.

Ocena (13 ocen)

4.4
Doładuj
Przeładuj