Zupa dyniowa

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

zupa dyniowa
fot. AdobeStock

Składniki

  • 2 ziemniaki
  • 200 g dyni
  • marchewka
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • koperek

Przygotowanie

Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój na kawałki. Dynię obierz ze skóry, wyjmij pestki. Pokrój na kawałki. Warzywa zalej szklanką wody i gotuj do miękkości. Zmiksuj razem z łyżeczką oliwy. Przed podaniem do każdej porcji dodaj łyżeczkę
jogurtu (jeśli dziecko już go je) i posyp drobno posiekanym koperkiem.
 
 
Polecamy: Potrawka dyniowa z kurczakiem

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 4 na 1 głos

Popularne tematy