GRY
 
 

Zupa jagodowa

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

jagody, borówki amerykańskie, zupa, deser, podwieczorek
fot. Fotolia

Składniki

  • 0,5 litra jagód
  • 1,5 szklanki mleka (może być modyfikowane)
  • łyżka mąki
  • makaron
  • cukier do smaku

Przygotowanie

Jagody umyj, zalej 1/2 litra wody, zagotuj na małym ogniu. Do mleka dosyp mąki, całość dokładnie roztrzep, dodaj do jagód. Wszystko razem zagotuj, lekko posłódź. Gdy zupa nieco ostygnie, zmiksuj ją. Makaron ugotuj osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Na talerzyk wlej zupę, wrzuć makaron. Możesz podawać na ciepło lub na zimno.

źródło: edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Doładuj
Przeładuj