GRY
 
 

Zupa z białych szparagów

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 3/4 litra bulionu z warzyw
  • 5 łyżek śmietanki 12%
  • łyżka drobno posiekanego koperku
  • sól morska
  • szczypta cukru
  • biały pieprz

Przygotowanie

Szparagi umyj, obierz poczynając od drugiego centymetra poniżej główki, odetnij twarde końce. Pokrój na kawałki. Główki ugotuj w bulionie (ok. 5 minut) i trzymaj w cieple. Resztę kawałków też ugotuj do miękkości. Przetrzyj przez sito. Zmiksuj szparagi z bulionem. Zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietankę i wymieszaj.

Nasza rada: Zupę podaj w miseczkach lub filiżankach. Ułóż na powierzchni główki szparagów, ozdób koperkiem.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj