GRY
 
 

Zupka pomidorowo-marchewkowa

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

zupa

Składniki

  • dojrzały pomidor,
  • pół marchewki,
  • pół litra wywaru drobiowego,
  • łyżeczka masła,
  • pół szklanki ugotowanego ryżu.

Przygotowanie

Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, wyjmij nasiona, pokrój  w kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Warzywa wrzuć do garnka, dodaj masło, chwilę podduś, stale mieszając. Zalej gorącym wywarem. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, zupkę odstaw do przestygnięcia, a następnie ją zmiksuj. Podawaj z ryżem lub drobnym makaronem.
Doładuj
Przeładuj