GRY
 
 

Budyń jaglany z daktylami i bananem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Budyń jaglany z bananem
fot. Fotolia

Składniki

  • 10 dag kaszy jaglanej (ok. pół szklanki)
  • szklanka wody
  • kilka daktyli lub suszonych śliwek
  • miód
  • szczypta soli
  • banan

Przygotowanie

Kaszę opłucz, zalej szklanką wody i ugotuj na wolnym ogniu z odrobiną soli. W połowie gotowania dodaj suszone daktyle lub śliwki. Lekko przestudź i zmiksuj blenderem na krem. Możesz dosłodzić miodem. Na wierzchu budyniu połóż pokrojonego w plasterki banana.

Zobacz też inne dania z kaszy jaglanej

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj