Zupa jarzynowa z łazankami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

zupa jarzynowa
fot. AdobeStock

Składniki

  • pół opakowania mrożonej włoszczyzny
  • pół litra domowego bulionu
  • łyżka masła
  • 100 g łazanek
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć zamrożone warzywa, duś je na małym ogniu pod przykryciem aż do rozmrożenia, co jakiś czas mieszając.
  2. Zalej domowym bulionem (lub gorącą wodą) i zagotuj.
  3. Garnek przykryj, zmniejsz ogień.
  4. Gotuj zupę przez 10–15 minut, aż warzywa będą miękkie.
  5. Dodaj drobno posiekany koperek.
  6. W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie, ugotuj łazanki (lub inny drobny makaron) według przepisu na opakowaniu.
  7. Odcedź, dodaj do zupy.

Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy dla dziecka

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy