GRY
 
 

Jarzynowa z łazankami

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • pół opakowania mrożonej włoszczyzny,
  • pół litra bulionu,
  • łyżka masła,
  • 100 g łazanek,
  • 2 łyżki posiekanego koperku.

Przygotowanie

W rondlu rozgrzej masło, wrzuć zamrożone warzywa, duś je na małym ogniu pod przykryciem aż do rozmrożenia, co jakiś czas mieszając. Zalej bulionem i zagotuj. Garnek przykryj, zmniejsz ogień. Gotuj zupę przez 10–15 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj drobno posiekany koperek. W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie, ugotuj łazanki według przepisu na opakowaniu. Odcedź, dodaj do zupy.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj