Krem bananowy

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

banan, krem, budyń, deser
fot. © Jérôme Rommé - Fotolia.com

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • duży banan
  • kilka daktyli
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Odlać pół szklanki mleka, wymieszać w nim tapiokę. Zagotować mleko z daktylami, wyjąć daktyle. Wlać mleko z tapioką, mieszając, zagotować. Banana zmiksować z daktylami, dodać do gęstego kremu, dokładnie wymieszać. Można dodać więcej bananów, jeśli dziecko za nimi przepada. Podawać na ciepło lub zimno.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy