GRY

Kremowy mus z kiwi

kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Składniki na 4 porcje:
- 4 duże, niezbyt twarde owoce kiwi 
- 2 białka 
- 1/2 szklanki śmietany kremówki 
- 5 łyżek cukru 
- sok i skórka z cytryny

Dodatkowo: 
owoce do dekoracji (kiwi, morele, brzoskwinie itp.)

Sposób wykonania:
1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w niewielką kostkę. Cukier, sok oraz skórkę cytryny doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min, cały czas mieszając. Dodaj kiwi i gotuj jeszcze 2 minuty. Zmiksuj i lekko przestudź.
2. Ubij na sztywno białka i kremówkę. Delikatnie połącz z pulpą owocową. Rozlej do pucharków. Deser udekoruj owocami i od razu podawaj.

Przygotowanie: ok. 15 min
Redakcja poleca: Miasteczko Zmysłów 2018 r. Wejherowo – zobacz relację [WIDEO]
Zobacz, jak ciekawie rodzice z dziećmi w Wejherowie spędzili czas w ramach naszej akcji Miasteczko Zmysłów! Obejrzyj wideo i dowiedz się jakie porady dała rodzicom psycholog Dominika Słomińska?

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj

Popularne tematy

To Cię zainteresuje

Narzędzia dla mam

Więcej

Pomysły na prezenty dla maluchów

Jesienne pyszności dla dzieci