Kremowy mus z kiwi

kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Składniki na 4 porcje:
- 4 duże, niezbyt twarde owoce kiwi 
- 2 białka 
- 1/2 szklanki śmietany kremówki 
- 5 łyżek cukru 
- sok i skórka z cytryny

Dodatkowo: 
owoce do dekoracji (kiwi, morele, brzoskwinie itp.)

Sposób wykonania:
1. Kiwi obierz, opłucz i pokrój w niewielką kostkę. Cukier, sok oraz skórkę cytryny doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min, cały czas mieszając. Dodaj kiwi i gotuj jeszcze 2 minuty. Zmiksuj i lekko przestudź.
2. Ubij na sztywno białka i kremówkę. Delikatnie połącz z pulpą owocową. Rozlej do pucharków. Deser udekoruj owocami i od razu podawaj.

Przygotowanie: ok. 15 min
Redakcja poleca: Zaproszenie do Internetowej Szkoły Rodzenia
Przygotuj się z nami do porodu i macierzyństwa. Zapraszamy do Internetowej Szkoły Rodzenia mamotoja.pl!

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj

Popularne tematy

To Cię zainteresuje

Narzędzia dla mam

Więcej

Rozwój przez zabawę

Wielkanocne menu