Minipizza na bajglu

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Minipizza na bajglu
fot. mat. pras. Jedz jak mistrz

Składniki

  • 7-8 pomidorków koktajlowych 
  • pół mozzarelli 
  • 30 g posiekanej bazylii
  • 20 g oliwy z oliwek 
  • sól i pieprz dla smaku
  • 1 awokado
  • 2 bajgle
  • 4 całe jaja

Przygotowanie

  1. W dużej misce połącz posiekane pomidory, mozzarellę, bazylię i 1 łyżeczkę oliwy.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
  4. Usmaż jajka na patelni na wzór sadzonych, 1-2 minuty z każdej strony.
  5. Aby złożyć tosty, rozsmaruj awokado na chlebie, na wierzch połóż jajko i mieszankę caprese.
  6. Przygotuj w ten sposób 4 minipizze.
  7. Podawaj ciepłe. 

Zobacz też inne przepisy na dania z jajkami dla dzieci
   

źródło: mat. pras. Jedz jak mistrz

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy