Muffiny lukrowane
Muffiny lukrowane - polecamy przepis.
- Edyta Maluta - Gęsior/ " Pani domu"
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 13:10
Reklama
Reklama
- szklanka oleju
- szklanka cukru
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie cukru wanilniowego
- 20 dag cukru pudru
- sok z cytryny
- barwniki spożywcze
- perełki cukrowe
Reklama
1. Do miski wbij jajka, przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlej olej, dodaj cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Składniki dokładnie wymieszaj łopatkami miksera do powstania jednolitego, dość wolnego ciasta.
2. Zagłębienia w formie do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami. Napełnij je ciastem do 2/3 objętości. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 st.
3. Cukier puder utrzyj z sokiem cytrynowym na jednolitą masę. Otrzymany lukier podziel na porcje, każdą zafarbuj na inny pastelowy kolor, dodając po kilka kropelek barwnika.
4. Barwnymi lukrami posmaruj muffinki, posyp cukrowymi perełkami.
Reklama
Reklama
Reklama