Orkiszowe babeczki
Orkiszowe babeczki - przepis dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:32
Reklama
- 150 g mąki razowej orkiszowej
- 150 g mąki pszennej
- skórka z pomarańczy
- 70 g cukru
- 250 ml mleka
- 100 ml kefiru
- 2 białka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki dżemu śliwkowego
- łyżka przyprawy piernikowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski wsyp mąkę i pozostałe składniki, a następnie wszystko energicznie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do foremek na babeczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 185° C przez ok. 45 minut. Upieczone babeczki wyjmij z formy i pozostaw na kratce, do ostygnięcia.
Przed podaniem możesz udekorować babeczki, np. kremem z serka zmiksowanego z cukrem pudrem.
Zobacz także
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama