Serce z patelni
Polecamy przepis na serowe smażony ser w kształcie serc. Takie serca z patelni na pewno spodobają się najmłodszym.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 09:49
Reklama
Reklama
- 200 g twardego żółtego sera
- 4 łyżki kaszy kukurydzianej
- jajko
- olej do smażenia
Ser pokrój w plastry grubości 0,5 cm, a następnie przekrój po przekątnej, żeby powstały trójkąty. Wykrój kształt serduszka. Każde panieruj w jajku i kaszy kukurydzianej i kładź na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz na bibule. Kotlety podawaj np. z sałatką z pomidorków koktajlowych lub z ogórkami.
Reklama
Nasza rada: Takie kotleciki z sera możesz wykrawać różnymi foremkami do ciastek. Każdy kształt doskonale się sprawdza!
Reklama
Reklama
Reklama