Spaghetti z sosem paprykowym
Wypróbuj przepis na spaghetti z sosem paprykowym - to idealne danie dla przedszkolaka i jego rodziców.
Opublikowano: poniedziałek, 10 lutego 2014 12:26
Reklama
- 200 g makaronu spaghetti
- 20 ml oliwy z oliwek extra virgin
- 1 ząbek czosnku
- 30 g selera naciowego
- 250 g czerwonej papryki
- 15 g masła
- 2-3 łodyżek pietruszki
- ok. 10 listków bazylii
- 1 łodyżka mięty
- 1-2 łodyżki szczypiorku
- sól
- pieprz
Pietruszkę, bazylię, miętę oraz szczypiorek umyj i delikatnie osusz, a następnie zmiksuj wraz z oliwką z oliwek. Nie dodawaj soli!
Czerwoną paprykę pokrój w cienkie słupki (cześć odłóż do dekoracji).
Na patelni (lub w rondelku) rozpuść masło, dodaj rozgnieciony czosnek oraz posiekany seler – smaż aż czosnek będzie miał kolor złotawy. Dodaj paprykę i smaż wszystko aż ona zmięknie. Dodaj sól, pieprz.
Ugotowany makaron wymieszaj z wcześniej przygotowanym pesto i sosem. Udekoruj paskami surowej papryki.
Źródło: materiały prasowe Mamma Mia!/ Lux PR
Zobacz także
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem
Reklama
Reklama
Reklama