Reklama

Ciasto:

Reklama
  • 250 g mąki
  • 100 g zimnego masła
  • jajko
  • sól

Nadzienie:

  • 200 g bobu
  • 100 g tłustego sera twarogowego
  • kilka plastrów boczku
  • 100 g śmietany
  • 2 jajka

Składniki na ciasto szybko zagnieć i wstaw na pół godziny do lodówki. Rozwałkuj i wyłóż formę do tarty, podpiecz kwadrans w piekarniku.
Bób ugotuj i obierz. Twaróg pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Twaróg, bób i boczek wyłóż na ciasto i zalej zmiksowanymi ze śmietaną jajkami. Piecz 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama