Tarta z bobem
Polecamy pyszne, letnie danie.
- edipresse
Opublikowano: czwartek, 11 lipca 2013 11:25
Reklama
Ciasto:
Reklama
- 250 g mąki
- 100 g zimnego masła
- jajko
- sól
Nadzienie:
- 200 g bobu
- 100 g tłustego sera twarogowego
- kilka plastrów boczku
- 100 g śmietany
- 2 jajka
Składniki na ciasto szybko zagnieć i wstaw na pół godziny do lodówki. Rozwałkuj i wyłóż formę do tarty, podpiecz kwadrans w piekarniku.
Bób ugotuj i obierz. Twaróg pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Twaróg, bób i boczek wyłóż na ciasto i zalej zmiksowanymi ze śmietaną jajkami. Piecz 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama