GRY
 
 

„Mama alergika gotuje. Tradycyjnie” - książka kucharska Katarzyny Jankowskiej

Debiutancka książka Katarzyny Jankowskiej, zatytułowana „Mama alergika gotuje. Tradycyjnie” to kontynuacja jej blogowej działalności kulinarnej. Ta pozycja to wiele sprawdzonych przepisów dla alergików, ale nie tylko. Dostępna w sklepach od 3 grudnia 2014 roku.

Okładka książki "Mama alergika gotuje. Tradycyjnie", książka kucharska
Ta książka to świetne rozwiązanie dla osób, które na co dzień muszą zmagać się z rozmaitymi nietolerancjami pokarmowymi. Skierowana jest nie tylko do alergików - do których nawiązuje tytuł - ale mogą z niej również skorzystać weganie, wegetarianie czy osoby na diecie bezglutenowej. Katarzyna Jankowska udowadnia, że pomimo ograniczeń w diecie można odżywiać się smacznie i przede wszystkim zdrowo. Pokazuje, jak wyczarować smaczne dania przy użyciu coraz to nowych zamienników, zawierających w sobie cenne składniki odżywcze. Autorka przyznaje: "Wierzę, że jesteśmy tym co jemy, dlatego propaguję zdrowe odżywianie, pozbawione sztucznych barwników, konserwantów i żywności przetworzonej. Wszystkie moje potrawy powstają na bazie naturalnych i ekologicznych produktów".

Katarzyna Jankowska, jak dotąd stworzyła ponad 600 dań z których skutecznie wyeliminowała najpopularniejsze składniki, które uczulają. Jej propozycje nie zawierają zatem takich alergenów jak mleko, jajka, orzechy, kakao, soję i miód. W książce prezentuje 100 sprawdzonych przepisów na tradycyjne i popularne dania kuchni polskiej. Aż 78 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu.

Redakcja Babyonline.pl jest patronem medialnym książki.

Dane wydawnicze:  
Tytuł: „Mama alergika gotuje. Tradycyjnie”
Autorka: Katarzyna Jankowska
Wydawnictwo Edipresse
Liczba stron: 224
ISBN: 978-83-7989-327-0
Cena: 24,99zł (miękka okładka), 34,99zł (twarda okładka)
Rok wydania: 2014

Redakcja poleca: Szczepienia ratują życie, a dziecko może je polubić! Przekonuje Wojciech Mikołuszko
Szczepienie może być punktem wyjścia do rozmowy na temat chorób. Dziecko może przestać bać się szczepień i zainteresować się nauką - mówi Wojciech Mikołuszko, dziennikarz i popularyzator nauki.

Ocena (5 ocen)

3.6
Doładuj
Przeładuj