truskawki, przepisy

Przysmak truskawkowy

Przyciąga kolorem , zapachem i smakiem... przysmak dla dzieci od 2 lat.
truskawki, przepisy
Składniki
– paczka mrożonych truskawek,
– 2 łyżki żelatyny,
– opakowanie śmietanki 12%,
– opakowanie śmietanki 30%,
– pół szklanki cukru pudru,
– opakowanie cukru wanilinowego lub łyżeczka drobniutko pokrojonej wanilii.

Sposób przygotowania

Żelatynę zalej małą ilością zimnej przegotowanej wody, aby napęczniała. Dodaj pół szklanki wrzącej wody, wymieszaj, ostudź (nie może stężeć). Obie śmietanki wymieszaj z cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i żelatyną, wstaw do lodówki, aby stężały. Truskawki przelej wrzątkiem i pozostaw do lekkiego rozmrożenia, zmiksuj. Stężałą masę śmietankową pokrój nożem w kwadraciki, ułóż w pucharkach i zalej polewą truskawkową. Podaj na deser lub podwieczorek. Porcja dla dziecka: 2 łyżki śmietanowej galaretki i 2 łyżki sosu
Redakcja poleca: Zimna zupa, czyli robimy z dziećmi chłodnik - film
Zobacz, jak szybko przygotować wraz z dzieckiem łagodny chłodnik ogórkowo - rzodkiewkowy. Idealny na upały!
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Zobacz także

Popularne tematy