Sorbet malinowy
Przepis na pyszny sorbet malinowy dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 00:30
Reklama
- 300 g świeżych malin
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki soku cytrynowego
Maliny zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny. Przetrzyj przez gęste sitko, żeby oddzielić pestki, przełóż do miski i włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Następnie ubij trzepaczką lub mikserem na puszystą gładką masę i ponownie włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Gotowy sorbet nałóż łyżką do szklanych pucharków.
Nasza rada: Maliny możesz zastąpić innymi owocami, np. jagodami, pomarańczami, jabłkami. Udekoruj miętą i owocami.
Zobacz także
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama