Pierniki w kształcie bałwanka

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

pierniczki, ciastka, bałwanek
fot. Fotolia

Składniki

  • 125 g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki pokruszonych herbatników
  • 250 g mleka w proszku
Do dekoracji:
  • biały lukier
  • czarny i czerwony lukier plastyczny

Przygotowanie

Na stolnicę przesiej mąkę z sodą. Dodaj przyprawę do piernika, cukier i pozostałe składniki. Zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na grubość około 0,5 cm i wycinaj bałwanki. Układaj na blaszce wyłożonej nieprzywierającym papierem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy