Reklama

Reklama
  • 2/3 szklanki oleju arachidowego
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego lub krowiego
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżki pestek dyni

Piekarnik nastaw na 180 stopni. Blachę, na której będą się piekły ciasteczka wyłóż papierem do pieczenia. Zmiksuj olej z cukrem, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii oraz mąką ziemniaczaną. Następnie dodaj mąkę gryczaną, sodę oraz sól i dalej mieszaj do połączenia się wszystkich składników. Na sam koniec dodaj potłuczone w moździerzu pestki dyni. Nabieraj masę na łyżkę i układaj ciastka na blaszce w odległości 3 cm od siebie. Jeśli ciasto będzie bardzo klejące, posyp dłonie mąką. Piecz w piekarniku około 10 minut.

Reklama

Zobacz też: Więcej przepisów z pestkami dyni

Reklama
Reklama
Reklama