Czekoladowe ciasto z fasoli
Wypróbuj nasz przepis na czekoladowe ciasto z fasoli - jest smaczne i łatwe w przygotowaniu. To czekoladowe ciasto będzie smakować całej rodzinie.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: piątek, 5 lutego 2016 12:37
Reklama
Reklama
- 400 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 150 g cukru pudru
- 100 g jogurtu naturalnego
- 4 jajka
- 3 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Fasolę dokładnie rozdrobnij w blenderze. Dodaj kakao wymieszane z proszkiem do pieczenia, żółtka, szczyptę soli i jogurt. Wymieszaj. Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Masę fasolową wymieszaj delikatnie z ubitymi białkami. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 180°C.
Reklama
Zobacz inne przepisy na czekoladowe ciasta
Reklama
Reklama
Reklama