Szparagi na płatkach cielęciny
Polecamy przepis na szparagi z cielęciną.
- edipresse
Opublikowano: wtorek, 14 maja 2013 15:51
Reklama
Reklama
- 2 pęczki białych szparagów
- 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej
- majonez
- jogurt naturalny
- koperek
- pomidorki koktajlowe
- świeży ogórek
- jajko
Reklama
Dwa pęczki białych szparagów umyj, pokrój na kawałki (ok. dwucentymetrowe), obierz, ugotuj, odcedź, wystudź. Na płaskim półmisku połóż 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej, na każdym ułóż górkę ze szparagów. Oszczędnie polej gęstym sosem (majonez z jogurtem), posyp koperkiem, ozdób pomidorkami koktajlowymi, kawałeczkami świeżego ogórka i ćwiartkami jajek na twardo.
Nasza rada: Szparagi możesz też ułożyć na plasterkach szynki.
Reklama
Reklama
Reklama