Drobiowe pulpeciki
Drobiowe pulpeciki dla dziecka. Wypróbuj ten przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:32
Reklama
- 20 dag mielonego mięsa drobiowego
- łyżka drobno posiekanego pora
- żółtko
- łyżka kaszy manny
- koperek lub natka pietruszki
Koperek lub natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Mięso wyrób z żółtkiem, porem, kaszą i zieleniną na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Ugotuj w bulionie warzywnym. Podawaj z sosem pomidorowym i ryżem.
Nasza rada: Starszemu dziecku od czasu do czasu możesz podać takie kulki nie gotowane, tylko smażone (są bardzo smaczne i chrupiące). Po przygotowaniu obtocz je w tartej bułce i usmaż na dobrze rozgrzanym oleju (wtedy wchłoną mniej tłuszczu).
Zobacz także
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Reklama
Reklama