Reklama
  • 20 dag mielonego mięsa drobiowego
  • łyżka drobno posiekanego pora
  • żółtko
  • łyżka kaszy manny
  • koperek lub natka pietruszki

Koperek lub natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Mięso wyrób z żółtkiem, porem, kaszą i zieleniną na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Ugotuj w bulionie warzywnym. Podawaj z sosem pomidorowym i ryżem.

Nasza rada: Starszemu dziecku od czasu do czasu możesz podać takie kulki nie gotowane, tylko smażone (są bardzo smaczne i chrupiące). Po przygotowaniu obtocz je w tartej bułce i usmaż na dobrze rozgrzanym oleju (wtedy wchłoną mniej tłuszczu).

Zobacz także
Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu

Reklama
Reklama
Reklama