Ruloniki z szynki i kalarepki
Wypróbuj przepis na ruloniki z szynki i kalarepki
Opublikowano: niedziela, 15 grudnia 2013 20:25
Reklama
- 2 młode kalarepki
- 12 plasterków szynki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1/2 szklanki naturalnego jogurtu,
- 1/2 szklanki startego sera żółtego.
- pieprz
Reklama
Kalarepki umyj, obierz i pokrój w paski. Kalarepkowe pałeczki zawiń w plasterki szynki, a potem ułóż w żaroodpornym naczyniu. Opłukany pęczek szczypiorku drobno posiekaj, połącz z jogurtem i startym serem. Sos lekko przypraw pieprzem. Zalej nim ruloniki, wstaw je do gorącego piekarnika i piecz ok. 15 minut (do zrumienienia). Takie danie podawaj z chrupiącym pieczywem.
1 porcja = 2–3 ruloniki + kromka pszennej bułki
Reklama
Reklama
Reklama