Przepis na ok. 20 sztuk:
- 2 kwadratowe andruty (blaty waflowe)
- 1/2 puszki czekoladowego mleka skondensowanego
- 1/4 słoiczka dżemu truskawkowego lub malinowego
- łyżka otartej skórki pomarańczowej
- 4 czubate łyżki startej czekolady deserowej

Reklama

Sposób wykonania:
1. Andruty przekrój na pół. Mleko skondensowane podgrzej i dobrze wymieszaj ze startą czekoladą, dżem z otartą skórką pomarańczową.
2. Pierwszy andrut posmaruj połową masy z mleczka, przykryj drugim andrutem, posmaruj dżemem, przykryj andrutem i raz jeszcze posmaruj masą ze skondensowanego mleka. Nakryj ostatnim andrutem. Owiń wafle w folię aluminiową, dociśnij deską. Odstaw na godzinę. Następnie pokrój ostrym nożem w trójkąciki.

Nasza rada:
Do przygotowania wafli doskonałe są gotowe masy krówkowe o różnych smakach.

Reklama

Przygotowanie 10 min

Reklama
Reklama
Reklama