Budyń z sosem kiwi
Budyń z sosem kiwi - przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:09
Reklama
- 1,5 szklanki mleka 3,2-proc.
- 3–4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- kawałek laski wanilii
- kiwi
Szklankę mleka zagotuj razem z laską wanilii. W pozostałej ilości mleka dokładnie rozrób mąkę ziemniaczaną. Wyjmij wanilię z wrzącego mleka i wlej do niego mieszankę mąki ziemniaczanej z zimnym mlekiem. Wymieszaj starannie, gotuj chwilę, aż zgęstnieje i przelej budyń do miseczek. Kiwi obierz ze skórki, wyjmij pestki i zmiksuj w malakserze. Zielonym sosem polej ostudzony budyń.
Reklama
Uwaga! Kiwi nie nadaje się dla alergików. Zastąp je zielonymi winogronami (bez pestek).
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama