Krupniczek krakowski
Krupniczek krakowski to zupa, którą możesz przygotować dla dziecka od 9. miesiąca jego życia.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:31
Reklama
- 1/2 małej marchewki,
- 1/2 małego ziemniaka,
- łyżeczka pokrojonego pora,
- łyżeczka pokrojonego korzenia pietruszki,
- 2 płaskie łyżeczki drobnej kaszki krakowskiej,
- łyżeczka masła,
- 150 ml wody.
Warzywa włóż do stalowego rondelka, zalej wodą i ugotuj prawie do miękkości. Następnie uzupełnij wodę i do gotującej się zupki wsyp, ciągle mieszając, kaszkę krakowską. Gotuj na małym ogniu 8–10 minut. Następnie, gdy kaszka będzie miękka, zestaw krupnik z ognia, dodaj masło i uzupełnij zupkę gorącą wodą.
Porcja dla dziecka = ok. 200 ml
Sprawdź inne przepisy na zupy
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama