Racuszki bananowe
Racuszki bananowe - sprawdzony przepis dla dziecka.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 15:20
Reklama
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
- szklanka ugotowanego ryżu,
- 2 banany,
- 2 łyżki wiórków kokosowych,
- 1/2 łyżeczki cynamonu,
- łyżka miodu (lub cukru),
- kilka kropel zapachu waniliowego,
- szczypta kurkumy (niekoniecznie),
- 3 łyżki mąki ryżowej,
- olej.
Reklama
Przepuść dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodaj wiórki, cynamon, miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej, kładź łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczaj i smaż z obu stron na rumiano. Doskonale smakują na gorąco i na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama